1 Nisan şakası gibi bir HES haberi:

Karabük, Yenice, Şeker Kanyonu’na HES yapım projesi, YENİCELİLERİ ayağa kaldırdı.
Kanyonda piknik ve insan zinciri oluşturuldu. HES projesi protesto edildi.
Çeşitli guruplar, yöre insanı olarak katılım yüksekti.
Yenice’de öğretmenlik yaptığım için bir yazı ile durumu dile getirdim:

………………………..
Şeker Kanyonu Nire?

Dünyanın en önemli doğa harikalarından.
Nerede mi?
Çok yakınımızda ya da çok uzağımızda! Bu size bağlı.
Bana çok yakın.
Yenice’de öğretmenlik yaptım. Fotograf çektim o kanyonda. Mustafa Başkan’ın çağrısıyla Yenice Festivali’ne katıldım ve fotograf sergisi açtım. 9 fotograf armağan ettim Mutafa Başkan’a ve belediyeye. Öğrencilerimle yeniden buluştum. Tanıdıklarımızla selamlaştık. Yemeklerimizi pişiren Tonton İbrahim Abi’yle kucaklaştım.
Bana çok yakın.
İnsan sağlığını, doğadaki canlıların yaşama koşullarını, yaşamsal değerleri biliyorum ve bunların Yenicelilere çok uygun olduğunu düşünüyorum.
Bana çok yakın.
Turizm gelirinin, enerjinin getirisinden daha çok ve büyük olduğunu biliyorum ve turizm getirisinin Yenicelilere önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Enerjinin ise Yenicelilere hiç bir yararının olmayacağını herkes gibi BEN DE biliyorum.
Bana çok yakın.
Çünkü HES yapım kararının ULUSLARASI SERMAYE tarafından verildiğini biliyoruz. Yerli sermaye guruplarına ulufe kalır, gene büyük pay yurt dışına çıkarılır. Yenicelilere ne mi kalır? Susuz derenin çakıl taşları kalır. Kuruyan ağaçların arkasındaki kuru ve çıplak toprak ile taşlar kalır. Börtü böceklerin, yaban hayvanlarının, kuşların, arıların terk ettiği ıssız çöl gibi arazi kalır. Veee Yeniceliler ısız arazinin ortasındaki birkaç dükkanı da bırakarak GÖÇ EDER!
Bana çok yakın.
Bu gerçekleri bildiğimden ŞEKER KANYONU bana çok yakın. Kanyonu yaşatmak ve turizm alanı olarak geliştirilmesi için çırpınan için çırpınan Yenicelilere, öğrencilerime koştum. Yeniden kucaklaştım Yenice’nin yeşil kollarıyla.
Bilinen bir gerçek ise; HES, NÜKLEER SANTRAL gibi enerji kaynakları artık ömrünü ve işlevini bitirdi. Şimdi daha başka kaynaklar kullanıyor ULUSLARASI SERMAYE kendi ülkelerinde.
Bana çok yakın.
Ben bir doğaseverim, yurtseverim. Elbette dünyadaki tüm yurtları severim.
Şeker Kanyonu işte yanınızda, size de çok yakın